Een warm huis is prettig om te hebben. Het zorgt voor een stukje comfort. In de winter lekker warm binnen zitten is natuurlijk heerlijk, laat dat duidelijk zijn. Het is echter ook best prijzig. De gasrekening is voor de meeste huishoudens in Belgiƫ de grootste uitgavenpost op het gebied van energie.

Daarom is het zaak om een goede verwarmingsketel aan te schaffen die niet te veel verbruikt. Zo kunt u dus geld besparen, en het milieu sparen. Want al dat stoken zorgt ook voor veel CO2 uitstoot, en dat wilt u natuurlijk zo min mogelijk.

HR ketel over condensatieketel aanschaffen

europa

EU stelt condensatieketel binnenkort verplicht

Als u nog een oude ketel heeft staan, is het belangrijk om voor een nieuwe HR ketel of condensatieketel te kiezen. Deze zullen veel minder verbruiken dan uw huidige ketel. Dit kan veel geld schelen. De EU heeft overigens in 2015 dit type CV ketel verplicht gesteld. Het zorgt ervoor dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat u minder hoeft te gaan betalen. Toch blijft een nieuwe ketel natuurlijk altijd een lastig onderdeel. Het is een flinke uitgave.

Prettig is het dan ook om te weten dat u hiermee op de lange termijn gaat besparen en dat er ook mogelijkheden voor een financiering zijn. Als u nog meer wilt besparen is ook een zonneboiler een optie. Hiermee wordt een deel van uw water opgewarmd door de zon. Meer over zonneboiler op deze website.

, , , , ,
Trackback

no comment untill now

Sorry, comments closed.